To je preizkusna trgovina. Poslana naročila ne bodo obdelana.

Splošni pogoji poslovanja

Upravljalec spletne trgovine Strastna.si:

Destinatum d.o.o.
Holcerjeva ulica 7
2204 Miklavž na Dravskem polju

Matična številka: 1868144
ID za DDV: SI43949371

Tel: +386 40 139 075 ali +386 2 333 35 30 - od pon. do pet. med 10. in 15. uro
Elektronski naslov: prodaja@strastna.si

Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Strastna.si določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jih izvaja podjetje Destinatum d.o.o. in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskem poslovanju ter drugimi relevantnimi zakoni in določili.

Spletna prodajalna deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Uporaba spletne strani je brezplačna.

Pojmi

Uporabnik: vsak registriran ali neregistriran uporabnik ali uporabnica spletne trgovine Strastna.si
Prodajalec / upravljalec / ponudnik: Destinatum d.o.o.
Kupec: uporabnik, ki v spletni trgovini Strastna.si odda naročilo in je ob oddaji star najmanj 18 let.
Nakup: se prične, ko uporabnik klikne na gumb Potrdi naročilo

Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR, vključujejo DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Strastna.si.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, vam omogočimo odstop od nakupa, hkrati pa ponudimo rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki poslana kupcu ter shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil), kjer je možno naročilo tudi natisniti. Račun je prav tako priložen k pošiljki.

Plačilni pogoji

Kupnino za izbrane izdelke lahko trenutno plačate na naslednje načine: 

  •  plačilo po povzetju: ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo po elektronski pošti poslali potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavni službi ob prejemu naročenih izdelkov. Pošta Slovenije vam bo zaračunala strošek poštne nakaznice po svojem ceniku (transport denarja). 
  • predhodno nakazilo na transakcijski račun: če ste izbrali plačilo na transakcijski račun, boste ob potrditvi naročila prejeli tudi podatke za nakazilo kupnine na TRR. Vaše naročilo bomo obdelali naslednji dan po prejemu plačila na naš TRR. 
  • plačilo preko sistema PayPal: plačevanje preko sistema PayPal je eden varnejših na spletu, saj vaših podatkov o kreditni kartici ne dajete prodajalcu. Podatke o vaši kartici ima le podjetje PayPal, ki je registrirano kot banka v EU. Plačilo je preprosto:  ob nakupu izberite možnost plačila preko PayPal-a in ob potrditvi naročila boste preusmerjeni na PayPal. Prijavite se v vaš PayPal račun in potrdite plačilo. Po elektronski pošti boste prejeli potrdilo plačila - iz naše strani pa potrdilo naročila. 

Varnost podatkov

Za zagotavljanje varnosti povezave med uporabnikom in spletnim strežnikom Strastna.si, se vsi zaupni podatki prenašajo po varni povezavi, ki je šifrirana s SSL enkripcijo. Podatkov o kreditnih karticah ne hranimo in obdelujemo na naših strežnikih. 

Dostava

Naročene izdelke boste prejeli v roku 4 - 10 delovnih dni od datuma naročila. Za blagovne znamke Gracya, Vestiva, Chilirose in Miran dostava traja nekoliko dlje, od 7 - 14 dni.

Ponudnik se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Po oddaji naročila boste prejeli sporočilo s kopijo naročila, ki vsebuje naročene artikle in skupno ceno. V sporočilu naročila bosta navedena tudi telefonska številka in elektronski naslov, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom. V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku. 

Odstop od nakupa, vračilo in menjava blaga

Kupec ima pravico, da brez navedbe razloga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov v roku 15 dni od prejema blaga obvesti prodajalca, da bo vrnil kupljeno blago. O vračilu blaga mora kupec pisno obvestiti prodajalca na elektronski naslov prodaja@strastna.si, kupljeno blago pa vrniti prodajalcu v roku 30 dni na naslov:

Destinatum d.o.o.
PE Holcerjeva 7
2204 Miklavž na Dravskem polju

V primeru vračila blaga nosi stroške pošiljanja kupec. Dobavitelj je dolžan prevzeti le blago, ki ni bilo uporabljeno, poškodovano, oprano in je v originalni nepoškodovani embalaži s priloženim računom dobavitelja. Kupec prejme celotno kupnino na njegov bančni račun v roku 8 dni od prejema vrnjenega blaga. V primeru menjave blaga bo dobavitelj poslal menjano blago v roku 8 dni od prejema vrnjenega blaga, o morebitni zamudi dostave pa bo predhodno obvestil kupca. Stroške ponovnega pošiljanja krije kupec. Blago je možno vrniti samo enkrat.

Odveza odgovornosti

Trudimo se zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko dobavni roki in cene spremenijo tako hitro, da ne utegnemo pravočasno popraviti vseh sprememb. V takšnem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in omogočili odstop od naročila ali zamenjavo izdelka, oziroma ponudili rešitev za obojestransko zadovoljstvo.

Čeprav poskušamo zagotoviti čimbolj natančne fotografije izdelkov, ki smo jih prejeli od dobaviteljev, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografija ne zagotavlja nujno lastnosti izdelka.

Varstvo osebnih podatkov

Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke obdelovali in hranili v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in EU uredbo GDPR (General Data Protection Regulation).

. Vsi podatki pridobljeni preko spletne trgovine Strastna.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje ponudb, računov, informativnega gradiva in ostale komunikacije, potrebne za zaključek naročila.

Če ste se prijavili na prejemanje elektronskih novic, vam bomo občasno pošiljali oglasna elektronska sporočila. Vsa oglasna sporočila bodo jasno in nedvoumno označena in bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • Naziv in elektronski naslov pošiljatelja bo jasno razviden (Strastna.si - prodaja@strastna.si),
  • akcije in promocije bodo označene kot takšne,
  • jasno bodo določeni pogoji udeležbe v akcijah in promocijah,
  • jasno bo predstavljen način odjave uporabnika od prejemanja oglasnih sporočil.

Odjavo uporabnika od prejemanja oglasnih sporočil bomo izrecno spoštovali.

 

Pritožbe in spori

Destinatum d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Destinatum d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Destinatum d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 02 3333 530 ali po elektronski pošti na info@destinatum.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@destinatum.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Destinatum d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Destinatum d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Destinatum d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Destinatum d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!