To je preizkusna trgovina. Poslana naročila ne bodo obdelana.

Kako izbrati pravo spodnje perilo

Nakup spodnjega perilaŽeliš presenetiti svojo najdražjo? Želiš romantiko in strast, ali popestriti dogajanje v spalnici? Ali želiš izbrati darilo s katerim ne moreš zgrešiti? Strastna.si ti ponuja veliko izbiro elegantnega, športnega, zapeljivega in seksi spodnjega perila. Takšnega za vsakodnevno uporabo, za svečane prireditve ali za vroče urice.

Moški, ob izbiri spodnjega perila upoštevajte naslednje nasvete:

  • Najprej se vprašaj kakšen tip ženske je oseba, ki jo želiš obdariti (športen, eleganten, klasična mama, igriva, nagajiva).
  • Vprašaj se za kakšno priložnost želiš kupiti darilo (obletnica, poroka, rojstni dan, božič ali kar tako).
  • Naslednje vprašanje, ki je prav tako zelo pomembno je, da se vprašaš kaj je všeč tebi - v čem si želiš videti svojo drago.
  • Nato pa je potrebno izbrati še pravilno velikost.

Če živita skupaj, izbira pravilne velikosti verjetno ne bo težava, saj lahko preprosto pokukaš v njen predal s spodnjim perilom in iz listka prepišeš velikostno številko. Če želiš svojo drago presenetiti, lahko za številko vprašaš tudi sestro, mamo, prijateljico. Lahko pa skupaj izmerita pravilno velikost in se hkrati zabavata ob nakupovanju. Vse kar potrebuješ za izmero pravilne velikosti je šiviljski meter in preglednico velikosti številk.

 

Kako pravilno izmerimo in določimo velikost modrčka

Pri izbiri modrčka sta pomembna predvsem dva dejavnika:

  • Podprsni obseg: je obseg telesa, ki ga izmerimo tik pod prsmi. V Evropi ga merimo in zapisujemo v centimetrih (npr. 75), v ZDA pa večinoma v inčih (npr. 36) in določa osnovno velikost modrčka.
     
  • Prsni obseg: je obseg telesa čez prsi in določa globino košarice. Označuje se z oznakami A, B, C, D, E in tako naprej (manjša oznaka pomeni manjšo globino košarice).

Obe meritvi določata velikost modrčka (npr. 75B). Velikosti so označene tako, da ustrezajo tudi 2cm manj ali več od označbe. Velikost 75 na primer ustreza izmerjenemu podprsnemu obsegu med 73cm - 77cm.

Preden se izmeriš, je priporočljivo obleči modrček, ki se ti najbolje prilega. Ne obleci kakšnega izmed športnih (tesno prilegajočih) ali podloženih modrčkov. Če je možno, nastavi naramnice na modrčku tako, da je sredina tvojih prsi približno med rameni in komolcem. Priporočljivo je, da te izmeri nekdo drug, saj so meritve ponavadi natančnejše.

1. Podprsni obseg

Podprsni obsegStoj vzravnano z rokami ob telesu in položi šiviljski meter čez hrbet na mestu kjer ponavadi zapenjaš modrček. Iz pljuč izdihni ves zrak in izmeri obseg direktno pod prsmi.

Šiviljski meter mora biti medtem čim bolj vzporeden s tlemi (vodoravno). Zapiši izmerjen obseg, zaokrožen na najbližji centimeter.

 

 

 

2. Prsni obseg

Prsni obsegStoj vzravnano z rokami ob telesu in položi meter čez hrbet ter izmeri obseg čez najširši del prsi (običajno čez prsne bradavice). Pazi, da se meter le dotika prsi in jih ne stiska. Izmerjen obseg zapiši in odštej od prej izmerjenega podprsnega obsega.

Tako boš dobila razliko, ki določa globino tvoje košarice. Na primer, če je prsni obseg za 12-14cm večji od podprsnega, praviloma ustreza košarica A. Lahko pa uporabiš tudi tabelo velikosti in poiščeš ustrezno velikost modrčka, ki ti ustreza glede na izmerjene vrednosti.

 

 

3. Tabela velikosti za modrčke

Ko si izmerila prsni in podprsni obseg, lahko s pomočjo spodnje tabele poiščeš pravilno velikost modrčka. Če si npr. izmerila podprsni obseg 84cm, prsni obseg pa 102cm, ti ustreza osnovna velikost 85 in košarica C, oziroma velikost modrčka 85C. Če je tvoj obseg na spodnji ali zgornji meji določene velikosti, ti lahko morda ustreza velikost, ki je za eno številko manjša oziroma večja. Pri odločitvi si pomagaj s številkami obstoječih modrčkov, ki se ti udobno prilegajo.

Tabela velikosti za modrčke